Jdi na obsah Jdi na menu
 


vanilkové rohlíčky

23. 1. 2024

Suroviny

 

Postup přípravy

  1. Prosátou mouku, cukr, ořechy, máslo, žloutky a citronovou kůru vypracujte na hladké a kompaktní těsto. Zabalte ho do fólie a nechte aspoň 2 hodiny (nejlépe však přes noc) odpočinout v ledničce.
  2. Pak z něj utvořte váleček o průměru asi 3 cm, ze kterého odkrajujte stejně velké dílky. Ty poté rozválejte na válečky, zahněte je do tvaru rohlíčků a pečte na plechu pokrytém pečicím papírem při 180°C asi 10 minut (rohlíčky by měly jen lehce zespoda zezlátnout).
  3. Vyndejte z trouby, nechte asi 3 minuty odpočinout a pak obalujte v moučkovém cukru, který smíchejte s vanilkovým (po vyndání z trouby jsou rohlíčky velmi křehké, buďte při jejich obalování opatrní).